Interne Mobiliteitsdag binnen Zorgcampus de Peel

Donderdag 14 november 2019 - Interne Mobiliteitsdag binnen Zorgcampus de Peel

Zorgcampus de Peel heeft veel te bieden. Maar… weten we wel wat er allemaal ‘te koop’ is bij de aangesloten organisaties binnen Zorgcampus de Peel? Wat houdt het nou eigenlijk in om bijvoorbeeld als Diabetes verpleegkundige te werken in het ziekenhuis? Of ben je benieuwd hoe een dag binnen kleinschalig wonen eruitziet?

Om dat te ontdekken wordt op donderdag 14 november de 1e interne mobiliteitsdag van Zorgcampus de Peel gehouden. Het doel van deze dag is om elkaar beter te leren, van elkaar te leren en de mobiliteit over de grenzen van de zorgorganisaties heen te stimuleren. De intentie is om hier een jaarlijkse terugkerende dag van te maken en zo de organisaties binnen Zorgcampus de Peel met elkaar te verbinden. Voor deze dag zijn 25 Golden Tickets beschikbaar gesteld en onder de medewerkers van de aangesloten organisaties verloot. Een Golden Ticket staat voor een plek waar de medewerker donderdag 14 november welkom is om een dag(deel) mee te lopen. De aangesloten organisaties zijn:

  • het Elkerliek Ziekenhuis
  • GGZ Oost-Brabant (geestelijke gezondheidszorg, psychiatrische doelgroep)
  • ORO (gehandicaptenzorg)
  • Savant Zorg (wijkzorg- en verpleging en ouderenzorg)
  • de Zorgboog (Kraam, Jeugdgezondheidszorg, Wijkzorg en -Verpleging en ouderenzorg)

We wensen iedereen een mooie dag toe met grensoverschrijdende ervaringen en inzicht in de mogelijkheden binnen de organisaties van Zorgcampus de Peel.

Een carrière-switch maken naar de zorg

Dat kan bij Zorgcampus de Peel! Wij bieden jou de kans om, in samenwerking met het ROC ter AA een diploma Verpleegkundige (MBO) te halen middels een werken en leren traject. Wij zoeken enthousiaste, leergierige mensen die in zijn voor een carrière-switch richting de zorg en willen starten in de functie van

Leerling-Verpleegkundige

28 uur per week

In het najaar van 2020 start de Zorgcampus de Peel met een BBL traject tot Verpleegkundige (MBO) voor hen die een carrière-switch willen maken naar de zorg. De opleiding waarin je werken en leren in de zorg combineert duurt 4 jaar. Heb je al een welzijns- of zorgdiploma dan is een versneld traject mogelijk van minimaal 2 jaar. Na de opleiding ben je verzekerd van een baan.

Als leerling binnen Zorgcampus de Peel word je binnen de aangesloten zorgorganisaties breed opgeleid tot verpleegkundige. De praktijk leer je binnen verschillende settingen zoals ouderenzorg/geestelijke gezondheidszorg/ziekenhuis én de gehandicaptenzorg. De theorie wordt aangeboden door het ROC ter AA in Helmond.

Door kennis te maken met de verschillende doelgroepen en werkvelden in de zorg ontdek je gaandeweg welk werkveld/doelgroep het beste bij jou past. Aan het eind van de opleiding ben je een beginnend Verpleegkundige en daarmee klaar voor een nieuwe dan wel volgende carrière in de zorg.
Wat vragen we?
Passie voor de zorg en ambitie om (door) te groeien; je werkt graag met en voor mensen, bent flexibel en je bewust van de gedrevenheid die nodig is om de opleiding, in een combinatie van werken en leren, succesvol af te ronden.

Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en in staat initiatief te nemen. Om de opleiding succesvol af te kunnen ronden is een sterk reflecterend vermogen en het vermogen regie te voeren over je eigen leerproces essentieel.
Vanzelfsprekend ben je bereid in wisselende diensten (ook avonden, weekenden en feestdagen) te werken en is eigen (gemotoriseerd) vervoer noodzakelijk. Je bent daarom in het bezit van een rijbewijs en beschikt over een auto dan wel scooter.
Je bent bij voorkeur woonachtig in het werkgebied van de Zorgcampus de Peel en 20 jaar of ouder.

Vooropleiding
Om te kunnen starten met de opleiding heb je een vooropleiding afgerond waarmee je toelaatbaar bent voor een MBO niveau 4 opleiding, b.v. een VMBO T diploma, een MBO 3 of  HBO diploma. Wanneer je al een zorg- of welzijnsdiploma op minimaal niveau 3 hebt of je momenteel 2e jaars leerling verpleegkundige bent dan kom je in aanmerking voor het versnelde traject van minimaal 2 jaar.

 Wat bieden we?
Een kans door of verder te groeien naar de functie van Verpleegkundige. Tijdens de opleiding krijg je een leer-arbeidsovereenkomst bij 1 van de organisaties binnen Zorgcampus de Peel zodat je verzekerd bent van een inkomen tijdens de opleiding. Het school- en boekengeld wordt betaald door de Zorgcampus. Na de opleiding stroom je door in een functie als verpleegkundige binnen de 1 van de organisaties binnen Zorgcampus de Peel. Een functie met perspectief op de arbeidsmarkt.

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
Het begint met een CV en een motivatie waarom jij toe bent aan een carrièreswitch naar de zorg. Eind april wordt op www.zorgcampusdepeel.nl een informatiefilmpje geplaatst in plaats van de geplande informatiebijeenkomst. In de week van 11 mei vindt de eerste selectieronde plaats via gesprekken middels beeldbellen. Na deze gesprekken volgt een tweede selectieronde op 27, 28 en 29 mei. Hier ontmoeten we elkaar fysiek. Vanzelfsprekend wordt hierbij rekening gehouden met de onderlinge afstand. Hierna volgt een toets voor Nederlands, Rekenen en Engels, eventueel gevolgd door een assessment of talentscan.

 Interesse?
Je sollicitatie is van harte welkom via deze link:
Dit omdat wij met meerdere organisatie tegelijkertijd werven. De sollicitaties worden verzameld door De Zorgboog. 
Wil je eerst meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met:
Christel Lemmen, telefoon 06-57911677 of Jessie Hoorn, telefoon 06-10849861.