Dáár leren en werken waar jij jouw talent het beste kunt ontwikkelen

Iris Verhoeven (20 jaar)
Student verpleegkundige BBL

“Ik heb vertrouwen in mijn toekomst!”

In juni 2018 ben ik afgestuurd als verzorgende IG. Na mijn eindstage bij de Zorgboog, ben ik daar in de vakantie gaan werken. Graag wilde ik verder leren en de opleiding verpleegkundige gaan doen. Ik hoorde dat ik die BBL opleiding ook kon doen bij Zorgcampus de Peel. Een dag in de week naar school, zelf bepalen wanneer je je huiswerk doet en de andere dagen lekker werken (en gewoon betaald krijgen!) bij de 5 zorgorganisaties. Dat sprak mij enorm aan en dus heb ik toen gesolliciteerd. Gelukkig werd ik aangenomen.

Ik heb er geen moment spijt van gehad! We hebben een fijne kleine klas en kunnen alles met elkaar delen. Soms hebben we goede discussies over het werk, dat helpt ons om onszelf nog verder te ontwikkelen. Allemaal vinden we de afwisseling het grootste voordeel van de Zorgcampus opleiding. Je komt op plekken waar je bij een normale opleiding niet zo gauw komt en leert in korte tijd heel veel, want overal werkt iedereen weer net een beetje anders met verschillende doelgroepen. Ook als je het op een locatie niet heel leuk vindt, helpt het je te ontdekken wat je wél wilt. Je bent erg zelfstandig bezig tijdens de opleiding en ik regel dus veel zelf, maar ik kan altijd om hulp vragen aan mijn begeleiders als dit nodig is. Ik voel dat ze vertrouwen in me hebben, dat is fijn, want in het begin vond ik het best een beetje spannend.

Nu loop ik stage bij het Elkerliek en in juli 2020 rond ik mijn opleiding af met een eindstage bij ORO. Tot nu toe heb ik het overal naar mijn zin gehad. Nu ik bij het ziekenhuis stage loop, merk ik dat ik daar uiteindelijk wil gaan werken als verpleegkundige. Als ik over een paar jaar tóch met een andere doelgroep wil werken, dan is de overstap naar een van de 4 andere zorgorganisaties makkelijker omdat ik ze allemaal al heb leren kennen.

Ik ben super blij dat ik dit ben gaan doen en heb enorm veel vertrouwen in mijn toekomst! ‚Äč

Wil je meer weten over studeren of werken bij Zorgcampus de Peel?

Neem dan contact op met Elkerliek, GGZ Oost Brabant, ORO, Savant Zorg, Fontysde Zorgboog of ROC Ter AA

Mailen naar de Zorgcampus kan ook: info@zorgcampusdepeel.nl
of specifiek voor opleidingen: studeren@zorgcampusdepeel.nl