Dáár leren en werken waar jij jouw talent het beste kunt ontwikkelen

Merel
Leerling verpleegkundige HBO

Dit is echt iets voor mij!

Merel is een van de nieuwe studenten van de Zorgcampus. Zij werkte eerder in de uitvaartbranche, kreeg kinderen en stopte toen met werken omdat privé en werk niet meer te combineren waren. Toen ze de vacature voor de nieuwe opleiding zag, was ze meteen enthousiast. “Dit is echt iets voor mij”, zegt ze. “Ik heb eigenlijk altijd al in de zorg willen werken. De komende tijd kan ik bij alle organisaties kijken en ontdekken wat ik nou echt het allerleukst vind. Bij de Zorgcampus heb ik baanzekerheid en kan ik me blijven ontwikkelen omdat de doorstroom naar een andere organisatie goed is geregeld."

Omdat de opleiding speciaal bedoeld is voor mensen zonder achtergrond in de zorg, duurt deze minimaal drie, in plaats van de reguliere twee jaar. De studenten gaan een dag per week naar school en werken en leren daarnaast in de praktijk bij de zorgorganisaties.

Een vriendin wees me op de Zorgcampus vacature en opleiding voor verpleegkundige. Dat was wat ik wilde! Bij de Zorgcampus kan ik óók extramuraal werken en binnen 5 zorgorganisaties meelopen. Door die verdieping in verschillende doelgroepen en locaties, weet ik na mijn opleiding precies wat ik wil. Mensen gaan weg bij organisaties omdat ze niet kunnen groeien of hun talenten daar in kunnen zetten waar zij dat willen. Hier bij Zorgcampus de Peel kun je doorstromen naar andere organisaties als je interesse elders komt te liggen of als je privé situatie anders wordt.

De opleiding in combinatie met werken is pittig, maar wel goed zelf in te delen. Ik stap er gewoon in en dan komt het echt wel goed. En komen we iets tegen dat niet werkt? Dan passen we iets aan. Leuk om als student van het eerste uur betrokken te zijn bij deze nieuwe samenwerking in de Peel. Met z’n allen gewoon aan de slag en ontdekken wat er anders kan! Mooi vind ik dat.

Wil je meer weten over studeren of werken bij Zorgcampus de Peel?

Neem dan contact op met Elkerliek, GGZ Oost Brabant, ORO, Savant Zorg, Fontysde Zorgboog of ROC Ter AA

Mailen naar de Zorgcampus kan ook: info@zorgcampusdepeel.nl
of specifiek voor opleidingen: studeren@zorgcampusdepeel.nl