De eerste studenten van Zorgcampus de Peel starten opleiding verpleegkundige

‘Pionieren! en niet zomaar doen wat de dokter zegt’

24 MBO en HBO studenten zetten maandagochtend hun handtekening onder hun contract met Zorgcampus de Peel. Symbolisch tekenen ze hiermee voor een partnership met de aangesloten organisaties. “We zijn gewoon begonnen met de Zorgcampus en zullen tegen veel dingen aan lopen die beter kunnen. Deel dat met ons. Zo kunnen we hier samen een succes van maken” sprak Jan Roelofs, voorzitter van Zorgcampus de Peel, in zijn welkomstwoord.

Gewoon begonnen? Jazeker! We zijn allemaal goed in praten over wat er moet veranderen in de zorg en vervolgens gebeurt er weinig. Dat wilden we bij de Zorgcampus niet laten gebeuren. We wilden nú aan de slag. Er is een tekort aan goede mensen in de zorg, iedereen vist in dezelfde vijver. Met Zorgcampus de Peel werken Elkerliek, GGZ Oost Brabant, ORO, Savant Zorg en de Zorgboog samen om die visvijver juist te vergroten. Dat begint met opleidingen nóg beter aan laten sluiten bij de wensen van de bewoners van de Peelregio. En dat doen we nu met de eerste opleidingen verpleegkundige, in samenwerking met ROC ter AA en Fontys.

Een dynamische opleiding
Als verpleegkundige van nu moet je op een totaal andere manier kunnen kijken naar je vak. Dat vraagt ook om eigenaarschap. Als iemand per se naar een bepaald ziekenhuis wil, omdat je daar midden in de nacht een broodje kroket kan bestellen, dan zorg je gewoon dat dat kan. We moeten vooral niet alleen doen wat de dokter zegt, er komt veel meer op ons af. We vinden nieuwe manieren om opleidingen nóg beter aan te sluiten bij de wensen van de bewoners van de Peelregio. De combinatie van zorg, technologie en hospitality maakt werken en leren bij Zorgcampus de Peel anders.

Makkelijk kunnen switchen van werkgever
Bij Zorgcampus de Peel word je opgeleid voor alle doelgroepen en wordt mobiliteit gestimuleerd. Een verpleegkundige in het Elkerliek kan bijvoorbeeld na verloop van tijd bij ORO gaan werken met mensen met een verstandelijke beperking, bij Savant Zorg of De Zorgboog ouderen in het verpleeghuis bijstaan of bij GGZ Oost-Brabant zich toeleggen op psychische hulpverlening. Zo is er altijd de beste match, voor elke fase in carrière en leven, daar waar talenten het beste tot uiting komen.

Wil je meer weten over studeren of werken bij Zorgcampus de Peel?

Neem dan contact op met Elkerliek, GGZ Oost Brabant, ORO, Savant Zorg, Fontysde Zorgboog of ROC Ter AA

Mailen naar de Zorgcampus kan ook: info@zorgcampusdepeel.nl
of specifiek voor opleidingen: studeren@zorgcampusdepeel.nl